MENTOR Εταιρεία Πολιτιστικής Διαχείρισης

MENTOR

Η MENTOR δραστηριοποιείται στην πολιτιστική διαχείριση.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επικοινωνίας με στόχο να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του οράματος είναι οι καινοτόμες εφαρμογές στην πολιτιστική διαχείριση και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εταιρεία παρέχει από το 2014 καινοτόμες υπηρεσίες πολιτιστικής διαχείρισης, επενδύοντας στην ανάπτυξη συνεργειών και την καλλιέργεια μιας συμβουλευτικής σχέσης εμπιστοσύνης με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, καθώς και με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση των κοινοτήτων που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με τελικό σκοπό να καταστούν αυτάρκεις μέσα από τη σωστή αναγνώριση, διαχείριση και αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Η ομάδα της MENTOR σχεδιάζει, συντονίζει, υλοποιεί και υποστηρίζει πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και ερευνητικά έργα που θέτουν στο επίκεντρο: τη βιώσιμη ανάπτυξη -μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας-, τον δημόσιο χώρο, τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια, τις συμμετοχικές διαδικασίες, το θεμελιώδες δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό και την αέναη σχέση του με την τέχνη και την κοινωνία.

Η εταιρεία έχει διακριθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος/διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας “egg” της Eurobank και του Corallia, ενώ στο portfolio της περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς, ιδρύματα και φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Οι μέχρι στιγμής στρατηγικές συνεργασίες της MENTOR περιλαμβάνουν το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, την Ελευσίνα / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Hellenic American University & College, τη Eurobank Ergasias, τη Mastercard, το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, τον οργανισμό Heritage Management Organization (HERITΛGE), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) μέσω του επίσημου οδηγού του Δήμου Αθηναίων «This is Athens».

Copyright 2019 - PROS-Eleusis

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, φόρτωση (download), μετάφραση, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του Pros-Eleusis. Τα δικαιώματα κάθε φωτογραφίας και βίντεο του παρόντος διαδικτυακού τόπου που αποτελούν μέρος της Φωτογραφικής συλλογής καθώς και των άρθρων στις Ιστορίες της Ελευσίνας ανήκουν στα πρόσωπα ή/και φορείς που μνημονεύονται ως κύριοι των σχετικών δικαιωμάτων στην αντίστοιχη περιγραφή (λεζάντα) και προστατεύονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Cookies Policy